På plats i Val Senales för träning på snö. Glaciären som vi åker på ligger på ungefär 3000 meters höjd och det är rätt tung träning. Men vi har haft riktigt fint väder och även fast kroppen ibland känns som ett sänke där uppe så är det rätt gött att va på skidor. Det blir ett lugnare skidpass på förmiddagarna och på eftermiddagarna kör vi barmark nere i dalen. Det är också rätt fin träning då det finns många fina stigar och turer som man kan springa. Rullskidåkningen blir däremot lite mer enformig då det inte finns så mycket vägar än den som går upp i dalen.

Det har blivit några vändor hit till Val Senales genom åren. Första gången som jag var är var 2006 när Inge Bråten var tränare och jag gjorde mitt första år i laget. Har alltid gillat den här glaciären eftersom den nästan alltid levererar bra snö och fint väder. Hotellet vi bor på är också kul att komma tillbaka till eftersom de alltid har bra service och mat. Nu har vi tre dagar kvar med träning innan det bär av tillbaka till Sverige. Hoppas på att det dimper ner snö snart så det blir skidåkning där också!

/Marcus

Comment