Kändes hyfsat idag. Det känns som att jag åker bättre när det blir man man. Det blir lättare att hitta tekniken och få tempo i åkningen. Det har ju vart rätt kört att nå pallen totalt, så jag motiverade mig mer med att dagens lopp skulle va ett bra tillfälle att hitta teknik och så vidare inför framtiden. Även om jag sliter med formen och inte riktigt får till det nu så tror jag det är bra för mig att ändå ta ut mig på tävlingarna och köra det jag har. Nu är det bara VM i huvudet.

Imorgon är det avslutningen uppför Alp de Cermis. Min normalt starkaste del på Touren. Känns ju inte så super kul att köra den nu då jag är så långt efter. Jag hade gjort mycket för att få gå ut med dem där framme. Men så är det ju med Touren, det gäller att åka bra hela tiden. Nu blir det istället en rätt ospännande avslutning för mig, även om jag känner mig taggad att ge allt jag har uppför. Har försökt delge Calle några kloka ord inför hans lopp i morgon, hoppas att han kan få till en bra klättring och va med och köra om segern. Hade vart kul å se!

/Marcus

Bilder: NordicFocus

2 Comments