Tänkte att jag kunde rapportera om något annat än skidåkningen, (resultaten är ju inte så mycket att skryta över just nu =)  ). VI håller på att bygga hus i Gällivare! Känns grymt kul! Efter att Tuva kom till världen så blev lägenheten genast lite trängre och vi insåg att vi borde skaffa något större att bo i. Jag har ju en tomt här i Gällivare som jag fick efter att jag kom hem från OS i Vancouver, den har förblivit obebyggd då jag inte haft behov eller riktigt lust. Nu har ju både behovet och lusten kommit så det kändes grymt kul att vi bestämde oss för att bygga vårt hus där! Den ligger fint med utsikt mot Dundret och med skogen precis bakom. Helt perfekt om man frågar mig. Så efter att ha bestämt oss för att vi ska bygga så var de bara att börja planera. Efter en sommar med mycket tänkande så blev det nu i höstas äntligen husleverans! Det blir ett sluttningshus från Fiskarhedenvillan och vi känner oss riktigt nöjda i hur det kommer att se ut och bli. Nu byggs det för fullt och det är väldigt spännande att titta in då och då och se hur det utvecklar sig. Tanken är att det kommer vara klart någon gång framåt våren, så om allt går väl så ska det bara va att flytta in när jag kommer hem från VM! Själv håller jag mig lite på avstånd från hela projektet då jag inte vill ha för mycket att stå i när jag tränar så mycket. Känns ju också lite bättre att lämna det åt dom som kan! Tror att det hade blivit lite för många "gör om gör rätt" situationer om jag höll i hammaren =)

Tomten när den precis var röjd. Efter det har det grävts, sprängts, gjutits, murats och snickrats!

Tomten när den precis var röjd. Efter det har det grävts, sprängts, gjutits, murats och snickrats!

Så här ser det ut just nu! Kanske lite rörigt med all bråte, men med den borta sen så tror jag att det kommer bli snyggt! Vi kommer ha garage , tvättstuga, bastu, toalett, gästrum och ingången på nedre plan. På ovandelen blir det kök, vardagsrum, toalett och sovrum.

Så här ser det ut just nu! Kanske lite rörigt med all bråte, men med den borta sen så tror jag att det kommer bli snyggt! Vi kommer ha garage , tvättstuga, bastu, toalett, gästrum och ingången på nedre plan. På ovandelen blir det kök, vardagsrum, toalett och sovrum.

Huset ligger på berget Repisvaara, med utsikt mot Dundet!  Har redan nu börjat planera vart jag ska dra skidspår i skogen bakom! =) Känns grymt kul att man har det här att se fram emot! /Marcus

Huset ligger på berget Repisvaara, med utsikt mot Dundet!  Har redan nu börjat planera vart jag ska dra skidspår i skogen bakom! =)

Känns grymt kul att man har det här att se fram emot!

/Marcus

4 Comments